Peter Blangé - Spreker Veiligheidsdag 2024

8 augustus 2024

Woensdag 13 november 2024 is het weer zover: De jaarlijkse Veiligheidsdag. Peter Blangé, Olympisch kampioen en directeur Rotterdam Topsport zal zijn kennis delen tijdens de Veiligheidsdag 2024.

Peter Blangé was in de jaren ’90 de beste spelverdeler ter wereld. Als aanvoerder van het Nederlands volleybalteam veroverde hij in 1996 historisch Olympisch Goud, wat later werd gekozen tot ‘Sportmoment van de Eeuw’. Peter is constant op zoek naar verbetering en is daardoor een inspiratiebron voor velen. Als spreker geeft hij een kijkje hoe topsport en datagebruik verweven zijn en verder worden ontwikkeld. 

Peter heeft veel ervaring in zowel het bedrijfsleven als de topsport. Tijdens de Veiligheidsdag bespreekt hij de verbinding tussen deze werelden, met nadruk op teambuilding, leiderschap, conflictbehandeling en de rol van wetenschap en innovatie.

Mis de komende editie niet en bestel je ticket!

Over Peter Blangé

Peter Blangé was een prominente spelverdeler en aanvoerder van het Nederlands volleybalteam en is nu directeur van Rotterdam Topsport. Hij maakte zijn debuut in 1984 en behaalde in 1996 Olympisch goud in Atlanta, na eerder zilver in 1992. Met 500 interlands en deelname aan vier Olympische Spelen is hij recordinternational.

Na zijn spelerscarrière was hij bondscoach van het Nederlands herenteam en commercieel directeur bij ORTEC Sports. Hij heeft ook gewerkt bij InnoSportLab Papendal en de KNVB, en was interim technisch directeur bij de Skateboard Federatie Nederland. Sinds 2019 leidt hij Rotterdam Topsport, waar hij zich richt op het organiseren van topsportevenementen en het ondersteunen van talentontwikkeling.

Neem contact op

Waarmee kunnen wij je helpen?

Neem contact op