Blik op Veiligheid podcast #11 - Gina Doekhie - De digitale brand

1 oktober 2024

Wat leuk dat je kijkt naar de Blik op Veiligheid podcast. In deze aflevering spreken we Gina Doekhie, Cybercrimespecialist en digitaal forensisch onderzoeker. Gina spreekt op woensdag 13 november 2024 op dΓ© Veiligheidsdag. Als spreker op deze dag deelt zij haar expertise en sluit zij aan bij het thema van de dag: "π—šπ—²π—²π—³ π˜ƒπ—²π—Άπ—Ήπ—Άπ—΄π—΅π—²π—Άπ—± 𝗲𝗲𝗻 π—΄π—²π˜‡π—Άπ—°π—΅π˜".

In deze podcastaflevering vertelt Gina over de steeds complexere wereld van cyberbeveiliging en cybercrime. Ze bespreekt hoe digitale veiligheid steeds belangrijker wordt, de uitdagingen van ransomware, en de noodzaak van een integrale benadering van zowel fysieke als digitale veiligheid. Gina legt uit hoe bedrijven zich kunnen voorbereiden op cyberaanvallen, het belang van bewustwording en training van medewerkers, en biedt praktische tips om schade te beperken en aanvallen te voorkomen.

Een digitale brand gaat niet één gebouw in de fik steken maar alle kantoren over de hele wereld.
Gina Doekhie

Over Gina Doekhie

Gina studeerde af met een dubbele Master aan de Universiteit van Amsterdam: Artificial Intelligence & Forensic Science. Bij Fox-IT werkte ze als digitaal forensisch onderzoeker, developer en trainer. Na 7 jaar heeft ze de overstap gemaakt naar de Nederlandse Politie en werkt ze sinds september 2019 voor het Cybercrime Team van de eenheid Den Haag als Cybercrime Specialist. Daarnaast is ze ook Gerechtelijk Deskundige in zowel strafrecht en civiel recht.

De missie van Gina is om de online wereld een beetje veiliger te maken door bewustwording voor cybercriminaliteit te vergroten. Cybersecurity wordt voor veiligheidskundigen een uitdaging voor de toekomst. Gina vertelt op de Veiligheidsdag dan ook graag en aanstekelijk over haar werk over digitale veiligheid en weerbaarheid, cybercrime, cybersecurity, digitaal forensisch onderzoek en Artificial Intelligence.

Over de 'Blik op Veiligheid' podcast

In de podcastserie ''Blik op Veiligheid'' spreekt Lidie van der Minne van The Safety Network maandelijks met veiligheidprofessionals over hun blik op veiligheid en delen zij hun visie en ideeΓ«n over veiligheid.

Bekijk de aflevering:

WhatsApp ons

Waarmee kunnen wij je helpen?

WhatsApp ons